گلدان پلاستیکی و مزایا و معایب آن

 گلدان پلاستیکی و مزایا و معایب آن


 از متداول‌ترین گلدان‌هایی که امروزه به شکل گسترده استفاده می‌شود گلدان‌های پلاستیکی است. این گلدان‌ها سبک وزن بوده و در سایزهای مختلفی یافت می‌شود و حتی برخی از آنان از نظر شکل ظاهری شبیه گلدان سفالی یا سرامیکی است گلدان‌های پلاستیکی به راحتی قابل جابجایی هستند و می‌توان چندین بار از آنان استفاده کرد.

 بسیاری از باغبان ها ترجیحات خود را در مورد انتخاب گلدان های پلاستیکی یا گلدان های مخصوص گیاهان خود دارند.در این مقاله برخی از مزایا و معایب دو نوع گلدان سفالی و پلاستیکی را توضیح می دهد.
گلدان های سفالی یک محیط سالم برای اکثر گیاهان است. تخلخل رس به هوا و رطوبت اجازه می دهد تا از طرف دیواره ها نفوذ کند. این رطوبت و هوا توسط ریشه های خوب در  خاک استفاده می شود. گلدان های خشتی نیز مانند جوش برای جلوگیری از رطوبت اضافی از خاک گلدان عمل می کنند. این را می توان به عنوان یک مزیت و یک ضرر بسته به عادت های آبیاری خود را نگاه کنید.
این گلدانها تمایل زیادی به آب دارند؛ گیاهان آنها احتمالا از خاک رس بهره مند خواهند شد. 
استفاده از خاک رس در فضای باز نیز دارای مزایای است.


 گلدان های پلاستیکی دارای دیوارهای ضخیم هستند که از تغییرات سریع در دمای ریشه گیاه محافظت می کند که می تواند مخرب باشد. آنها همچنین مقدار قابل توجهی از وزن دارند و به راحتی به عنوان برخی از گلدان های پلاستیکی ضربه نمی زنند. خاک رس باعث کاهش سرعت خشک شدن می شود. این می تواند یک مشکل برای گیاهان مانند قارچ و یا هنگام تلاش برای جوانه زدن بذر باشد.
خاک رس نیز منجر به تشکیل یک لایه سفید پوسته سفید در خارج از گلدان می شود. این لایه شکل گرفته، زمانی که نمک های معدنی در آب حل می شوند از محیط گلدان به داخل دیوار گلدان آن ها مضرهستند. بعضی از این لایه ها جذاب هستند، اکثر باغبان آن را ناخوشایند می یابند. در صورتی که ظاهر آنها آسیب ببیند، رسوبات نمک ممکن است از بین برود. معایب نهایی، خاک رس به راحتی شکسته می شود.
گلدان های پلاستیکی سبک، قوی و انعطاف پذیر هستند. آنها در هر رنگ رنگین کمان در دسترس هستند تا با دکور داخلی و بیرونی هماهنگ شوند. پلاستیک این عمل را انجام نمی دهد. خاک رس را انتخاب خوبی برای گیاهان رطوبتی و یا برای باغبانانی که آب کمتری دارند.


معایب و مزایای گلدان های پلاستیکی و سفالی (خاک رس) نسبت به یکدیگر
مزایای گلدان های پلاستیکی:
-سبک وزن هستند.معمولا در اثر ضربه نمیشکنند.
-بوته هایی که در نوع گلدان کاشته می شوند به آب کمتری نیاز دارند.
-در شکل های زیبا . رنگین در دسترس هستند.
-به آسانی تمیز می شوند.نیازی به تراشیدن ندارند.

- ضمن این که یخ نمی‌زنند و فاسد هم نمی‌شوند.
مزایای گلدان های سفالی یا گلی (خاک رس) :
-سنگین وزن هستند و احتمال واژگون شدن شان کم است.
-غرقاب شدن گیاهان در ان نا متحتمل است زیرا به طور طبیعی سوراخ هایی ریز برای خروج آب از بدنه دارند.
-ظاهری طبیعی داند.رنگ آنها تاد سلیقه ها را بر نمی انگیزد.
-نمک های زیان آور را از خاک بیرون میفرستد.
 گلدان های پلاستیکی از مواد بی اثر ساخته شده برای رشد گیاهان است. بسیاری از آنها از پلاستیک قابل بازیافت ساخته شده اند و پس از آن که گلدان دیگر قابل استفاده نمی باشد، پس از دفع زباله، در محیط زیست سازگار است (گلدان های خرد شده نیشکر به طور کامل قابل بازیافت هستند). گلدان های پلاستیکی عموما دیوارهای نازک تر از همتایان رس خود را دارند که اگر عایق هایی از تغییر درجه حرارت تغییر پیدا کنند، ریشه های کمی دارند. پلاستیک سیاه در واقع می تواند به عنوان یک گردآورنده خورشیدی عمل کند، محیط گرمایی را تقویت می کند تا سطوح آسیب پذیری را بسازد.
اگر گیاهان در ظروف پلاستیکی رنگی تیره به سرعت از بین می روند، بررسی کنید که گیاهان خوب آبیاری شوند و سپس آنها را به مکان سایه دارد ببرید که در آن گرما نباید مشکل باشد. نور خورشید می تواند روی پلاستیک اثری ایجاد کند که باعث خفه شدن و شکنندگی می شود. بسیاری از گلدان های پلاستیکی که برای استفاده در فضای باز طراحی شده اند با مهار کننده های نور ماوراء بنفش برای کاهش فشرده سازی و حفظ انعطاف پذیری به کار رفته و در نتیجه طول عمر گلدان را افزایش می دهند.
 گلدان‌های پلاستیکی به دلیل دیواره صاف و یکدست احتمال بروز مشکل ریشه پیچ شدن گیاه را افزایش می‌دهد.
گیاهی که دچار مشکل پیچش ریشه می‌شود بعد انتقال به گلدان بزرگ‌تر توانایی فرستادن ریشه به بستر جدید را ندارد و در نتیجه دچار توقف رشد می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل شیارهایی را روی بدنه گلدان‌های پلاستیکی ایجاد کرده‌اند هنگامی که گیاه خود را از گلدان پلاستیکی بیرون میاورید توجه کنید که ایا توده ریشه به شکل متراکم و محکم درامده است یا خیر اگر با این مسئله روبرو شدید کافی است که انگشتان خود را به شکل کاملاً ملایم بر روی سطح بیرونی توده بکشید تا از سفتی و به هم پیچیدگی درآید.
نکته دیگر: ضد عفونی این گلدان‌ها بعد از هر بار استفاده است برای اینکار کافی است آنها راا به مدت ۳ دقیقه در آب گرم با دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد بگزارید و بعد درآورده برای مدتت بیست دقیقه در سم قارچ غوطه‌ور کنید و بعد از آن می‌توانید استفاده کنید.

نوع محصول-خدماتگلدان پلاستیکی و مزایا و معایب آن
Print
ارسال شده: خرداد 3, 1397,
نظرات: 0,
نویسنده: Anonym
تعداد نمایش ها: 4768
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید