به گزارش تکنوساخت و به نقل از مهر، پروانه اصلانی در مصاحبه با رادیو گفتگو در مورد وضعیت سامانه املاک و اسکان، اظهار داشت: برای اینکه زیرساختها دچار مشکل نشوند خوداظهاری را بر اساس ارقام کد ملی هموطنان طبقهبندی و دستهبندی کردیم.
وی افزود: اگرچه مردم هنوز آشنایی کافی برای نحوه ثبت اطلاعات خود در این سامانه ندارند اما در حال حاضر اطلاعات خود را به تدریج در این سامانه ثبت میکنند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، راهاندازی سامانه املاک و اسکان را گامی جدید در راستای شفافسازی اطلاعات دانست و گفت: با توجه به اینکه ما قبلا چنین چیزی را نداشتیم ممکن است مقاومتهایی در برابر آن صورت بگیرد و لذا از رسانهها درخواست میکنیم که به این حوزه ورود کنند.
اصلانی با اشاره به طراحی کلیپهای آموزشی برای تسهیل ورود افراد جامعه به سامانه املاک و اسکان، گفت: ما این کلیپها را در اختیار رسانهها و همچنین سامانه قرار دادیم تا مردم مشاهده کنند اما تحقق این مهم، وفاق و همکاری عمومی را میطلبد.
وی نقش رسانهها را در شفافسازی اطلاعات و نشان دادن هدف اصلی از راهاندازی این سامانه بسیار پررنگ دانست و گفت: قطعا منافع اصلی این اقدام به آحاد مردم برمیگردد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با تذکر این نکته که نه تنها مالکان، بلکه همه ایرانیها باید توسط سرپرست خانوار وارد این سامانه شوند و اطلاعات سکونتی و مالکیتی خود را وارد کنند، گفت: قانونگذار برای حمایت از افرادی که واقعا قصد عرضه ملک خود را دارند اما در بازار تقاضایی برای آنها نیست، ضمانتهایی را در نظر گرفته است.
اصلانی افزود: اگر کسی بخواهد ملک خود را به قیمت روز به بازار عرضه کند تداخلی با این ماده قانونی پیدا نخواهد کرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه کلیه املاک اعم از دارای سند رسمی و غیررسمی باید در سامانه ثبت کنند، گفت: هیچ تبعیضی بین شهرهای مختلف نیز در این مورد وجود ندارد و حتی برای سکونت و مالکیت در خانههایی که در شهرهایی با جمعیت زیر یکصد هزار نفر هستند نیز باید خوداظهاری شود.