زمانی که یک پیچ آسیب میبیند؛ باز کردن آن کاری سخت و مشکل است؛ طوری که حتی باز کردن آن با پیچ گوشیتی برقی و دستی هم زمان بر است؛ در بازار برای پیچهای آسیب دیده مته وجود دارد؛ اما اگر در زمانی که این مته را در اختیار نداشته باشید؛ میتوانید با استفاده از یک سری ابزارها و روشها پیج آسیب دیده را باز کنید
باز کردن پیچ با سیم ظرفشویی
هر خانه حداقل سیم ظرفشویی دارد؛ زمانی که بخواهید پیچ آسیب دیده را سریع باز کنید؛ بهتر است از سیم ظرفشویی استفاده کنید. زمانی که یک پیچ آسیب میبیند مشکل اصلی آن این است که با مته چفت نمیشود؛ به همین خاطر مته بدون این که حتی به پیچ گیر کند به دور خودش میچرخد؛ در نتیجه یکی از راهکارهایی که با استفاده از آن میتواند این مشکل را حل کرد این است که سیم ظرفشویی را بین مته و سرپیچ بزارید و سپس پیچ را باز نمایید.
باز کردن با دریل
زمانی که پیچ آسیب دیده باشید دریل هم کارایی خوبی دارد؛ در این زمان همانند متههای مخصوص پیش هرز، باید یک عدد دریل با ست مته داشته باشید؛ یادتان باشد که مته باید از سر پیچ کوچک تر باشد تا آن را در مرکز پیچ بگذارید و سوراخی به عمق سه میلی متر روی آن قرار دهید و سپس مته را باز کنید و سر پیچ گوشتی را به دریل اتصال دهید، سپس با سوراخی که روی پیچ ایجاد کردید به آسونی با سر پیچ گوشتی، پیچ باز کنید، این روش خیلی ساده است اما باید دریل و مته داشته باشید تا بتوانید انجامش دهید. اگر شغل شما نجاری باشد این ابزارها را خواهید داشت.
بازکردن پیچ با نوار لاستیکی
یکی دیگر از کارهایی که زمانی که پیچ هرز میشود میتوانید انجام دهید این است که از نوار لاستیکی کمک بگیرید. زمانی که پیچ هرز میشود شیارهایی که روی سر پیچ قرار دارند از بین میروند؛ طوری که برای باز کردن این مدل پیچ باید شیارهایی که هرز شده اند را با نوار لاستیکی پر کنید و سپس آن را روی پیچ قرار دهید؛ در این زمان باید مته را روی آن بگذارید و مخالف جهت عقربههای ساعت چرخش بدید تا قشنگ ورق لاستیکی شیارهای از بین رفته را پر کند. نوار لاستیکی زمانی که پیچ خیلی آسیب ندیده باشد به کار شما خواهد آمد. هنگامی که پیچ خیلی آسیب دیده باشد از دسترس شما خارج خواهد شد.
باز کردن پیچ با انبر
اگر بخواهیم مطمئن ترین روش برای باز کردن پیچ آسیب دیده را بیان کنیم باید انبر را به شما پیشنهاد دهیم به خصوص اگر انبر قفلی باشد. یک زمانهایی وجود دارند که سر پیچ بیشتر از حد آسیب دیده است؛ طوری که با سیم و وسایلهای دیگر نمیتوان آن را باز کرد در این زمان باید به سراغ انبر رفت؛ چون حتی اگر سر پیچ بیش از حد هم آسیب ببیند باز هم این مدل روش خیلی کاربرد دارد.
باز کردن پیچ با چسب
اگر بتوانید پیچ آسیب دیده را با چسب هم پر کنید خیلی زودتر از آن چه که فکر کنید باز خواهد شد. برای این کار کافیست که مقداری چسب را روی سرپیچ بریزید و سپس منتظر شوید تا خشک گردد، در این زمان چسب اون بخشهایی را که آسیب دیده است را پر کرده و پیچ خیلی راحت باز میشود.
پودرهای ساینده
زمانی که روی سر پیچ هرز اصطکاک بیشتری ایجاد کنید؛ باز کردن آن خیلی ساده تر میشود. یک مقدار پودر ساینده تهیه کنید؛ اگر شن هم دم دست داشته باشید معمولا خیلی کارایی خواهد داشت؛ اما پودر ساینده در دسترس بیشتری قرار دارد. پودر ساینده را روی پیچ بریزید و آن را با پیچ گوشتی باز نمایید. در این زمان خیلی راحت نمیگذارد که پیچ سر بخورد.
مته بزرگتر از پیچ
خیلی از مشکلات پیچ به دلیل از بین رفتن شیارهای آن است که هرزش میکند. اگر در وسایل تان مته داشته باشید که از پیچ بزرگتر باشد خیلی راحت تر میتوانید آن را باز کنید چون که مته به پیچ فشار زیادی میدهد و راحت تر میچرخد.
فرز انگشتی
معمولا این ابزار در دست کسانی است که خیلی از ابزارآلات را دم و دستشان دارند. با فرز انگشتی چند تا شیار کوچیک روی پیچ بزارید و شکاف را از وسط سرپیچ طوری ایجاد نمایید که پیچ گوشتی چفت آن گردد و سپس پیچ گوشتی را روی سر پیچ بزارید و راحت آن را بازش نمایید.
جمع بندی
باز کردن پیچ آسیب دیده خیلی سخت و مشکل نیست هر کدام از ابزارها و روشهای گفته شده در زمان مناسب به کار شما خواهند آمد؛ هر کدام ممکن است با توجه به میزان آسیب دیدگی پیچ بدرد بخورند یا نخورند پس اگر از هیچ کدام از انها استفاده نکردید بهتر است تخصصی تر برای انجام این کار اقدام کنید.