دلایل سفیدک زدن چوب

رنگ کاری چوب یکی از مراحل مهم است تا محصول نهایی آماده شود. در رنگ کاری چوب ممکن است یک سری مشکلاتی ایجاد شود یکی از بزرگ ترین آن ها؛ سفیدک زدن چوب است. چوب اگر سفیدک بزند مشکلاتی را به وجود می آورد و کیفیت آن کم می شود. یک سری دلایلی وجود دارد که چوب سفیدک می زند. سفیدک در نیم پلی استر در بخش هایی رخ می دهد که رنگ آن به صورت اشک جمع شده باشد.

از طرفی ضخامت رنگ بیشتر از مقدار استاندارد رنگ روی کار است. از طرفی با توجه به این موضوع باید بدانید که در زمان مشکل روی یکی از اجزای پلی استر اگر مواد زیادی رو کار اجرا بشود سفیدک رخ می دهد. از طرفی باید بدانید در وارنیش هایی شامل پلی یورتان و پلی استر، مشکلاتی مانند سفیدک هم رخ می دهد؛ که معمولا طبق نظر افراد این مشکل در وارنیش های پلی یورتان، پلی استر و کیلر بیشتر است.

مشکل در تینر سلولزی
از دیگر دلایلی که سفیدک نیم پلی استر حلال نامناسب است. در صورتی که تینر فوری باید تاریخ مصرف داشته باشد یا این که در شرایط مناسب قرار گرفته باشد و این که کیفیت بالایی داشته باشد. این موارد سبب شده پس از اجرای نیم پلی استر سفیدک ایجاد می شود.برای این که بتوانید تشخیص دهید که تینر سلامت است یا خیر باید تجربه زیادی در حوزه رنگ، چوب و اجرا داشته باشد. یک سری مسائلی وجود دارد.

پیشنهاد می‌ شود که انگشت خودتان را آغشته تینر کنید و پس از آن انگشت شست و اشاره را بهم مالید و اگر حس کردید که چربی در تینر وجود دارد، تینر نا مرغوب هست. همچنین اگر تینر سریع خشک شد و سفیدک روی آن ماند نشانه نامرغوب بودن آن است. از طرفی اگر در تینر آب زیاد باشد باز هم نامرغوب است. البته باید بگوییم که روش های گفته شده کاملا تجربی هستند و دست به دست شده اند.

خشک کن یا هاردنر ضعیف
همان طور که می دانید نیم پلی استر دو جزء است. از طرفی به زبان ساده نیم پلی استر برای حشک شدن باید جزء دوم داشته باشد که نام آن هاردنر یا خشک کن است. هاردنر اگر کیفیت بالایی نداشته باشد مشکلاتی مثل سفیدک را در رنگ ایجاد می کند. ضمنا نیم پلی استر تاریخ گذشته هم از دلایل دیگر سفیدک زدن چوب است.

در رنگ چوب حتما باید به تاریخ انقضای آن توجه کنید. هرگز از سیلر، کیلر، پلی استر و نیم پلی استر تاریخ گذشته استفاده نکنید.

Image

رطوبت هوا
رطوبت تقریبا دشمن بی چون و چرای چوب و محصولات چوبی است. پوسیده و فرسوده شدن چوب و از کیفیت افتادن آن گاهی به دلیل رطوبت بالای محیط انجام می شود. از این رو می توان گفت یکی دیگر از دلایل سفیدک زدن، رطوبت هواست. در شهرهای مرطوب مانند استان شمالی و جنوبی و شهرهایی که نزدیک به دریا هستند باید اقدام به پاشش نکند چون چوب رطوبت هوا را جذب کرده و سفیدک می زند.

خشک نشدن رنگ زیرین
اگر پس از اجرای هر مرحله بخار از آن خارج شود تا هنگامی که رنگ به آخرین مرحله برسد. اگر به صورتی رنگ بپاشید که لایه زیرین آن به نزدیک مرحله خشک شدن باشد در صورتی که بخار در زیر رنگ بالایی باشد، سفیدک ایجاد می شود.

رنگ پاشش شده زیاد
اگر بیش از حد رنگ پاشش شود، سفیدک ایجاد می شود شما باید رنگ را به اندازه مناسب روی کار ایجاد کنید. زیاد رنگ زدن سبب شده تا خشک شدن آن طول بکشد و سفیدک بزند. از طرفی نیم پلی استر را اندازه بزنید زیاد بزنید حالت شکنندگی دارد.

Image

رفع سفیدک رنگ
تا به این جا با دلایل سفیدک رنگ آشنا شدیم اما چطور و چگونه می توانیم سفیدک رنگ را از بین ببریم. اگر سفیدکی که ایجاد شده است در نیم پلی استر باشد نخست باید بگذارید که یک روز کامل از ایجاد سفیدک بگذرد.

از طرفی ممکن است با گذشت زمان، سفیدک از بین برود. اگر با انجام این مراحل سفیدک چوب از بین نرفت. سراغ قدم دوم بروید. یک سنباده ۴۰۰ یا ۲۲۰ کارکرد بکشید و بار دیگر نیم پلی استر سالم را اجرا کنید.

جمع بندی سفیدک زدن چوب
رساندن چوب به محصول نهایی کاری سخت و مشکل است و قدم های زیادی دارد. نجار چوب را شکل می دهد، رنگ کار آن را رنگ می کنند، سازننده آن را می سازد و …. اگر در هر کدام از این مراحل یک مشکل ایجاد شود یا چوب بی کیفیت باشد محصول نهایی که به دست دانشجو می رسد مشکل دارد و کیفیت عالی نخواهد داشت از این رو اگر بخواهید یک نجار یا یک رنگکار ماهر باشید باید به ریز نکات این چنینی خیلی توجه کنید. درمان چوب سفیدک زده شده باید توسط فرد ماهر و رنگ کار با تجربه انجام شود.

Print
ارسال شده: اردیبهشت 20, 1400,
نظرات: 0,
تعداد نمایش ها: 1363

نوشتن یک نظر

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
افزودن نظر