طبق گزارش تکنو ساخت (Technosakht.com)و به نقل از خبر گزاری ایسنا:کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس برآوردها مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن، شامل تنها ۱۰ درصد از افراد جامعه میشود و سایر مردم این مالیات را نمیپردازند.
هادی سلیمی زاده در خصوص فعالیتهای نامولد در کشور گفت: بهترین راهکار اجازه ندادن برای ایجاد سوداگری در بازارهای کشور است. این سوداگریها را به راحتی میتوان حل کرد.
وی افزود: مالیات بر عایدی سرمایه یکی از راهکارهای مقابله با سوداگری است. در مالیات بر عایدی سرمایه، درصدی از افزایش نرخ کالا به عنوان مالیات اخذ میگردد و همین مسئله باعث میشود که سوداگری از میان برود.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش با تاکید بر خروجی سرمایهای بازار مسکن در پی عدم اجرای مالیات بر عایدی سرمایه، بیان کرد: از سال ۵۵ تا ۷۷ تقاضای سرمایهای در بازار مسکن به ۷۷ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: دولت در این موارد باید مصداقی برخورد کند. در بیشتر کشورهای پیشرفته، این قانون اجرا میشود.
سلیمی زاده گفت: در این نوع مالیات قرار نیست از همه خانهها مالیات گرفته شود بلکه کسانی که بیش از ۳ خانه دارند باید مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند. در دنیا دولت حتی در بازار اجاره بها نیز ورود دارد.
وی افزود: عملاً با مالیات بر عایدی سرمایه، خیلی بازارهای سوداگری صرفه اقتصادی ندارد و سرمایه خود به خود به بازارهای مولد سوق پیدا میکند.
کارشناس اقتصادی گفت: تورم از سال ۸۶ تا ۹۷ بیش از ۷ برابر و شاخص مسکن نیز در همین بازه زمانی بیش از ۱۰ برابر شده است. شاخص دلار نیز ۱۲ برابر و شاخص بورس نیز بیش از ۲۵ برابر شده که خود نشان دهنده سود ده بودن بازارهای مالی نسبت به سایر بازارها است.
سلیمی زاده یادآور شد: مالیات بر عایدی سرمایه باعث رکود در بازار مسکن نمیشود. چرا که گرانی در بازار مسکن باعث رکود میشود و در صورتی که مالیات بر عایدی سرمایه بر بازار مسکن دایر شود، از طرفی باعث کاهش نرخ و در نتیجه افزایش معاملات خواهد شد.
وی گفت: بر اساس برآوردها مالیات بر عایدی سرمایه، شامل تنها ۱۰ درصد از افراد جامعه میشود و سایر مردم کشور، این مالیات را نمیپردازند.