اثر رواني افزايش قيمت سيمان ...

کد آگهی : 10786

Print
640 رتبه بندی این مطلب:
5/0
نام اثر رواني افزايش قيمت سيمان بيش از تاثير آن بر صنعت ساخت و ساز!
نوع محصول-خدماتکنو ساخت,اخبار,اخبار روز,یزد,قیمت سیمان,قيمت سيمان سفيد,قيمت سيمان افزايش,قیمت سیمان چقدر است

  طبق گزارش تکنوساخت (Technosakht.com و به نقل از خبرگزاری ایسنا_منطقه یزد،در گفت و گو با  «علی اصغر بحری»، با اشاره به افزایش 50 درصدی قیمت سیمان در یزد، اظهار می‌کند: البته این افزايش قیمت به گفته توليدكنندگان سیمان نسبت به قیمت فروش، 50 درصد محسوب می‌شود والا تنها 30 درصد افزایش قيمت اتفاق افتاده است.

وی علت افزایش قیمت سيمان را بالارفتن قیمت مواد اولیه، افزایش نرخ کرایه، کارگر و بیمه و مواردي از اين دست بيان مي‌كند و می‌گوید: اين افزايش قيمت بنا بر هماهنگی‌هاي صورت گرفته در کشور اعمال شده هر چند كه می‌توانست به صورت پلکانی انجام شود تا احياناً مشكلي در كيفيت بتن‌ريزي‌ها و ايجاد زيرساخت‌هاي عمراني كشور به دليل عدم پرداخت مابه‌تفاوت هزينه پیمانکاران از سوي كارفرمايان اتفاق نيافتد.

بحري با بيان اين كه سهم سیمان در صنعت ساخت و ساز تنها دو درصد است، عنوان مي‌كند: این ميزان سهم از تاثیرات فاحشی كه ناشي از افزایش قیمت زمین، کارگر و تزئینات داخل ساختمان بر صنعت ساخت و ساز اعمال كرده، بیشتر نیست و شايد بيشتر از بعد رواني جامعه را تحت تاثير قرار داده باشد.

وي در اين رابطه اضافه مي‌كند: افزايش قيمت سيمان تاحدودي منجر به رونق خرید و فروش در بازار مسكن شده است و متاسفانه اين اتفاق در حالي روي مي‌دهد كه در ديگر کشورها، افزایش قیمت‌ها با کاهش عرضه و تقاضا روبرو می‌شود.

پول‌های سرگردان عامل رکود ساخت 

این مسئول مهمترين عامل ركود ساخت و ساز در كشورمان را پول‌های سرگردان مي‌داند و در اين مورد تصریح می‌کند: متاسفانه مشکلات ساخت و ساز فراتر از افزایش قیمت سیمان است و تحت تاثیر زنجیره‌ای از افزایش قیمت‌ها قرار گرفته که عامل اصلی آن‌ نيز پول‌های سرگردانی است که با افزايش قيمت‌ها در اين بخش، به خرید و فروش در اين حوزه اختصاص مي‌يابد.

وی اضافه می‌کند: حذف روزشمار در بانک‌ها اقدام موثری بود که منجر به رونق تولید و ساخت و ساز و تقويت روحیه کار و تلاش شد اما نبود نظارت‌ و وجود برخی از قوانین باعث ايجاد درآمدهای بیحال و سرمایه‌گذاری مجدد در بانک‌ها و رکود دوباره‌ي ساخت و سازها شد.

بحری با تاکید بر این که افزایش قیمت سیمان طبق بررسی و آنالیزهای کشوری انجام شده است، می‌گوید: اگر سیمان با توجه به شرایط اقتصادی گران نشود، شاهد رکود در تولید کارخانجات سیمان و تاثیر قابل توجهی بر اشتغال  های مستقیم و غیرمستقیم و معضلات اجتماعی ناشي از آن خواهیم بود. 

یزد متهم به ارزان‌فروشی سيمان! 

«مسعود جلیلیان» مدیر يكي از واحدهاي توليد سيمان در يزد نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با تاکید بر این که قیمت سیمان طبق مصوبه انجمن صنفی سیمان کشور 37 درصد افزایش قیمت داشته است، اظهار می‌کند: این افزایش قیمت که به صورت کشوری و هماهنگ انجام شده، متناسب با تغییرات نرخ سایر عوامل تاثیرگذار در تولید سیمان شامل مواد اولیه، دستمزد کارگر و بیمه بوده است. 

وی اضافه می‌کند: بنابر کارشناسی‌های کشوری هر تن مواد اولیه از 2500 به 5000 تومان و هر تن آجر نسوز از یک میلیون تومان به پنج میلیون تومان افزایش قیمت یافته و اين در حالی بود که تاکنون قیمت سیمان تغییری نيافته بود. 

این فعال اقتصادي با بیان این که قیمت سیمان در یزد 50 درصد افزایش نیافته است، می‌گوید: هر چند برخی معتقد هستند که سیمان 50 درصد رشد قیمت داشته اما سیمان طبق هماهنگي‌ها و مصوبه كشوري 37 درصد گرانتر شده است اما از آنجایی که نرخ سيمان در يزد قبل از اين افزايش نرخ نيز کمتر از قیمت مصوب بود، افزایش قیمت كنوني مغایر با نرخ کشوري به نظر می‌رسد. 

وی با تاکید بر این که یزد تاکنون نیز به ارزان‌فروشی در عرضه سيمان متهم بوده است، می‌گوید: در حالی که قیمت مصوب کشوری 170 هزار بود، سیمان یزد با 20 هزار تومان کاهش قیمت عرضه می‌شد و اخيراً بنا بر فشارهای انجمن سیمان به منظور یکسان و هماهنگ‌سازي قیمت در سراسر کشور موظف به تغییر نرخ در استان شده‌ایم. 

صادرات سیمان از یزد توجيه اقتصادي ندارد 

جلیلیان در ادامه به کاهش 20 درصدی تولید نسبت به ظرفیت واحد خود اشاره می‌کند و می‌گوید: با توجه به شرایط بازار تولید سیمان 20 درصد پایین‌تر از ظرفیت تولید یک میلون تن در سال این کارخانه انجام مي‌شود و از آنجایی که هزینه حمل و نقل نیز برای یزد بالاست، صادرات این کالا از يزد هنوز مقرون بصرفه نیست. 

وی اضافه می‌کند: در گذشته هزینه حمل و نقل سيمان به ديگر كشورها بر عهده مشتری بود اما بنا بر تصميم‌گيري‌هاي اخير، از این پس صادرات سیمان تنها از طريق کارت بازرگانی انجام مي‌شود و از آنجایی که با قیمت سامانه نیما 17 تا 18 دلار جدا از هزینه حمل براي این کالا محاسبه می‌شود، طبق قانون تجارت، قیمت تمام شده سیمان براي صادرات در استاني مانند يزد كه در مركز كشور نيز واقع شده، مقرون به صرفه نیست. 

نوشتن یک نظر

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
افزودن نظر