کلمات کلیدی:
رتبه بندی این مطلب:
2.0

چوب پنبه

در محیط اطراف ما متریال ها و مصالح مختلفی وجود دارد که از آنها غافل هستیم. بی خبر از آنکه می توانند انقلابی در معماری و طراحی داخلی به وجود آورند. چوب پنبه یکی از پایدارترین متریالی است که سالهاست در انگلستان و سایر نقاط جهان برای ساخت و سازهای پایدار مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده کاملا تجدید پذیر بوده و قابل بازگشت به محیط زیست می باشد؛ به طوری که می توان آن را صنعت دوست دار طبیعت دانست.
همان طور که واقفید به طور متداول از چوب پنبه به عنوان سری بطری استفاده می شود؛ اما در سال های اخیر بسیاری از مردم در جنبش پایدار، از این متریال در پروژه های ساختمانی خود استفاده کرده اند. کاربرد مهم آن عایق بندی است؛ بدین صورت که برای جلوگیری از سرما و گرما به داخل ساختمان، عایق رطوبتی و حتی عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرد. ایده ی بهره گیری از این متریال طبیعی، در تلاش برای محافظت از محیط زیست و زمینی است که در آن زندگی می کنیم. در ادامه خلاصه مقدمه ای از معرفی این متریال و راه های مختلف استفاده از آن در پروژه ها را فراهم آورده ایم. با ما همراه باشید...
جای تعجب نیست که جنبش پایدار طی چند سال گذشته توانایی بسیار زیادی را به دست آورده است. در طی تنها یک دوره کوتاه، آنها قادر به معرفی مواد کاملا جدیدی هستند که نه تنها سازگار با محیط زیست هستند بلکه هزینه ی مناسبی نیز دارند.
یکی از جنبه های مثبت چوب پنبه این است که به راحتی برداشت می شود و فراوان یافت می شود. هکتار های زیادی از این مواد در جهان وجود دارد که منابع زیادی هستند و می توانند سرعت پروژه های ساختمانی را افزایش دهند. جنگل ها عموما در دامنه های بزرگ بریده می شوند که باعث تخریب اکوسیستم و کمک به جنگل زدایی در مقیاس وسیع می شود. مایه تاسف است که این حوادث اتفاق می افتد، اما جامعه پایدار با استفاده از چوب پنبه در مقادیر بیشتر، شروع به تغییر این روند کرده است. با استفاده از چوب پنبه در پروژه های ساختمانیتان، پیامی واضح به عموم ارسال خواهید کرد که می خواهید به جای آنکه به محیط زیست آسیب برسانید، منابع پایدار را مورد استفاده قرار دهید. همچنین متوجه خواهید شد که تاثیر به سزایی در صرفه جویی هزینه ها داشته است.
چوب پنبه از پوسته ی خارجی درخت بلوط تهیه می شود بدین صورت که وقتی عمر درخت به 20 سالگی می رسد، پوستش را ورقه ورقه می کنند و پس از هر 9 سال دوباره بازسازی می شود و می توان به همین صورت پوست های جدیدی را جدا کرد.
این ماده بسیار نرم و سبک بوده و برش و شکل دهی به آن بسیار ساده صورت می گیرد. اما باید در نظر داشت که امکان خراشیده شدن سطوح این مواد وجود دارد و باید برای محافظت از آن، یک لایه محافظ مانند واکس یا یک لایه پلی یورتان استفاده نمود.
 
چوب پنبه در صنعت ساختمان

موارد استفاده از چوب پنبه در صنعت ساختمان:

امروزه از این متریال به شکل تایل یا تخته در انواع رنگ، بافت و الگو برای کفپوش و دیوار پوش محیط های مختلف استفاده می شود، مانند:
- کفپوشی ایده آل برای فضاهای اداری، تجاری کم ترافیک و مسکونی
- کفپوش آشپزخانه
- کفپوش فضاهای مرطوب چون سرویس بهداشتی
- دیواپوش استودیوهای موسیقی
- دیوارپوش بیمارستان ها
- و...
چوب پنبه در صنعت ساختمان

مشخصات فنی:

- عایق و غیرقابل نفوذ در برابر مایعات و گازها
- نرم و سبک
- چگالی: 100/120Kg/m³
- عایق حرارتی: بین 0.036/0.038 W/mk
- ارزش اعلام شده برای برچسب اتحادیه اروپا: 0.040W/mk.
- سطح رطوبت: حداکثر 8%
- جذب آب: حداکثر 0.3 kg /m²
- مقاومت در برابر آتش: Euro class “E” – EN 13501 – 1
- طول عمر: عملا نامحدود است (اما آزمون های رسمی بین 45 و 50 سال نشان می دهد).
- قابلیت بازیافت: 100%
- عایق صوتی: 20dB LF - 40 dB MF - 30dB HF
- سرعت انتقال صدا: 50 متر بر ثانیه
- ضریب جذب صدا:  0.33/0.35
- حد تحمل دما: بین  (-) 180ºC   /   (+) 120ºC
- در صورت آتش گرفتن، چوب پنبه گازهای سمی را آزاد نمی کند.
چوب پنبه در صنعت ساختمان
لازم به ذکر است که معمار بزرگ فرانک لوید رایت در بیشتر بناهای عمومی خود از چوب پنبه استفاده کرده است. 
Print
چوب پنبه
ارسال شده: مرداد 30, 1396,
نظرات: 0,
نویسنده: فراسی
تعداد نمایش ها: 1229
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید