بلااستفاده شدن بیش از ۴۰ هزار واحد مسکونی به‌دلیل سیل و زلزله

مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن از بلااستفاده شدن سالانه ۳۰ تا ۴۰ هزار واحدمسکونی در ایران به دلیل بلایایی همچون سیل و زلزله خبر داد.

 

طبق گزارشات تکنوساخت (Technosakht.com) : مجید جودی در سومین نشست علمی دانشگاه رازی کرمانشاه پیرامون زلزله ازگله و سرپل ذهاب، با بیان اینکه کشور ایران یک کشور حادثه خیز است و هر ساله به دلیل حوادث مختلف آسیب‌های فراوانی بویژه در بحث مسکن می‌بیند، اظهار کرد: سالانه به دلیل بلایایی همچون سیل و زلزله  به طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد مسکونی در کشور از گردونه مسکن قابل استفاده خارج شده و مجبور به نوسازی آنها می‌شویم.

 

وی با اعلام اینکه هر ۱۴ تا ۱۵ سال یک زلزله بزرگ در کشور رخ می دهد، به تشریح مدلهای بازسازی مناطق زلزله زده در دوران پیش و پس از انقلاب پرداخت و گفت: در زلزله‌هایی که پیش از انقلاب اسلامی رخ دادند مانند زلزله بوئین زهرا و طبس، مدل خاصی برای بازسازی این مناطق وجود نداشت.

 

او تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی و وقوع جنگ تحمیلی، بنیاد مسکن برای بازسازی مناطق جنگ زده مدل های مختلفی را بکار برد که یکی از این مدل ها این بود که دولت خود به بازسازی می پرداخت و مردم هیچ نقشی در بازسازی‌ها نداشتند.

 

جودی به مشکلات این مدل از بازسازی اشاره کرد و افزود: مردم از خانه‌ای که دولت برای آنان می‌ساخت راضی نبودند، زیرا طبق سلیقه و نیازشان ساخته نشده بود. به این دلیل سال ۶۹ با وقوع زلزله منجیل، در همان روزهای ابتدایی پس از زلزله برنامه جامعی برای بازسازی با محوریت مشارکت مردم در بازسازی ها تدوین شد که در این برنامه دولت بیشتر نقش هدایت و حمایت کننده داشت.

 

مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن در ادامه به زلزله کرمانشاه پرداخت و عنوان کرد: معتقدیم در حادثه ای مانند زلزله صرفا خانه مردم از بین نمی رود، بلکه به زندگی آنان در ابعاد مختلف آن مانند بعد اقتصادی و اجتماعی صدمه وارد و از نظر روانشناختی نیز مشکلات فراوانی برای مردمان این مناطق ایجاد می شود. صرف ساختن خانه در مناطق زلزله زده نگاه تک بعدی به حادثه است، در واقع باید زندگی مردم را مجددا بازسازی کنیم.

 

جودی با بیان اینکه تنها ساختن خانه باعث بازگشت مردم به زندگی نمی شود، خاطرنشان کرد: ارزش تحولات اقتصادی و اجتماعی که با تبدیل تهدید زلزله به فرصت در این مناطق بوجود خواهد آمد، بسیار مهمتر از ساختن صرف شهر است.

 

وی اظهار کرد: در زلزله استان کرمانشاه ۲۹ هزار واحد مسکونی در ۹ شهرستان متاثر از زلزله تخریب شده که دولت می‌توانست برای بازسازی آنها از چند پیمانکار کمک گرفته تا ظرف پنج تا شش ماه این مناطق را با مصالح، نیروها و مهندسانی که از خارج از استان می‌آوردند بازسازی کند، اما با برنامه‌ریزی صحیح کار بازسازی را به خود مردم این مناطق واگذار کردیم تا گردش اقتصادی پنج هزار میلیارد تومانی حاصل از بازسازی این شهرستان‌ها  به رونق و تحول اقتصادی مردم زلزله زده کمک کند.

 

مدیرکل بازسازی بنیادمسکن عنوان کرد: همچنین از بعد روانی نیز این مشارکت مردم در بازسازی کمک می‌کند فکر آنان درگیر امر بازسازی شود و به تغییر روحیه آنان کمک کند.

 

وی همچنین از عدم همکاری سازمان نظام مهندسی کرمانشاه برای اعمال تخفیف در طراحی و نظارت ساخت واحدهای مسکونی در این مناطق انتقاد کرد و گفت: متاسفانه چندان شاهد همکاری نظام مهندسی کرمانشاه نبودیم، به طوری که پس از یک ماه رایزنی و مکاتبه با وزارت مسکن توانستیم تخفیف بگیریم.

 

جودی همچنین خواستار ورود جامعه متخصصان دانشگاهی در امر بازسازی ها و نیز بحث بازتوانی روانی و اجتماعی مناطق زلزله زده شد.

 

خبرگزاری ایسنا

نام بلااستفاده شدن بیش از ۴۰ هزار واحد مسکونی به‌دلیل سیل و زلزله
Print
ارسال شده: اسفند 14, 1396,
دسته ها: اخبار, اخبار روز,
نظرات: 0,
نویسنده: Anonym
تعداد نمایش ها: 593

نوشتن یک نظر

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
افزودن نظر