بررسی چسب حرارتی و کاربردهای آن

چسب حرارتی یکی از مدل های کاربردی چسب است که به دلیل نیاز به استفاده از دستگاهی دیگر برای آماده سازی کمی از نظر مردم حرفه ای به نظر می رسد.

چسب حرارتی شبیه به یک لوله جامد است که در حالت جامد هیچگونه چسبندگی ندارد. این لوله باید در داخل یک دستگاه گرم کن که شبیه به اسلحه است قرار بگیرد. به این دستگاه تفنگ حرارتی گفته می شود و به این خاطر که چسب فقط با استفاده از این دستگاه قابلیت مصرف دارد، به چسب تفنگی نیز معروف شده است.

چسب پس از قرار گرفتن در دستگاه و در زمان استفاده به مایع تبدیل می شود. این چسب کاربردها و مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

Image

چسب حرارتی چیست و چگونه عمل می کند؟
چسب حرارتی از گرانول ساخته می شود. این دانه های پلاستیکی با مواد دیگر مخلوط شده و به شکل یک لوله جامد پلاستیکی عرضه می شوند. این چسب صنعتی بدون قرار گرفتن در معرض گرما همیشه حالت جامد خود را حفظ خواهد کرد و در صورتی که در مقابل گرمای مستقیم قرار بگیرد، به شکل مایع در می آید. چسب تفنگی پس از تبدیل شدن به مایع خیلی سریع خشک می شود و به همین دلیل نیز باید در هنگام استفاده از آن بسیار مواظب باشید.

برای استفاده از چسب تفنگی حرارتی باید یک لوله از آن را در داخل دستگاه تفنگ حرارتی قرار دهید. این دستگاه به وسیله نیروی برق که می تواند به صورت مستقیم از برق شهری و یا باتری تامین شود، کار می کند. دستگاه، چسب موجود را گرم کرده و وقتی ماشه آن را فشار می دهید، چسب مایع داغ از آن خارج می شود.

این چسب قابلیت چسبندگی زیادی دارد و به سرعت نیز خشک می شود.

 

کاربردهای مختلف چسب حرارتی:
احتمالا چسب حرارتی و تفنگ مخصوص آن را در برنامه های تلویزیونی که به ساخت کاردستی می پردازند دیده اید. برای آشنایی با چسب حرارتی و کاربردهای آن بهتر است بدانید که این چسب ها به دلیل چسبندگی بالا و همچنین خشک شدن سریع برای ساخت کاردستی بهترین گزینه هستند. اما چسب تفنگی حرارتی فقط برای چسباندن کاغذ و ساخت کاردستی مورد استفاده قرار نمی گیرد.

این چسب ها قدرت چسباندن تمامی مواد به یکدیگر را دارند و با قدرت چسبندگی بالای خود در تمامی مکان ها قابل استفاده هستند.

 

برخی از کاربردهای چسب حرارتی عبارتند از:
برای چسباندن قطعات کاغذ و مقوا به یکدیگر
برای چسباندن قطعات پلاستیکی
به عنوان نوعی درزگیر برای عایق بندی و درزگیری
محکم کردن و همچنین چسباندن قطعات شکسته شده به یکدیگر
برای پوشاندن سطوحی که ممکن است دچار ضربه شوند برای مثال به عنوان ضربه گیر درب کمد
برای ساختن برخی قطعات نیز می توانید از چسب حرارتی استفاده کنید. برای مثال در برخی از جالباسی ها، لباس به خوبی بر روی سطح گیر نمی کند؛ برای این کار می توانید با استفاده از چسب های حرارتی یک شیار درست کنید.
برای تزئینات و کارهای هنری و خلاقانه

موادی که توسط چسب حرارتی چسبانده می شوند:
چسب حرارتی کاربردهای بسیاری دارد. از چسب تفنگی می توان برای چسباندن تمامی مواد به یکدیگر استفاده کرد. این چسب قدرت چسبندگی بالایی دارد و به دلیل وجود ذرات گرانول می تواند به راحتی بیشتر مواد را در کنار یکدیگر نگه دارد. در زیر لیستی از این مواد را مشاهده می کنید.

کاغذ و مقوا
چوب
پلاستیک
انواع فلزت
پارچه
 

Image

مزایای استفاده از چسب حرارتی:
سهولت استفاده از تفنگ حرارتی و ایمن بودن آن (به طوری که استفاده از تفنگ حرارتی به تخصص خاصی نیاز ندارد.)
چسب های حرارتی قدرت چسبندگی بالایی دارند و برای چسباندن تمامی مواد به یکدیگر مناسب هستند.
چسب حرارتی عایق آب بوده و در مقابل اشعه ماورا بنفش خورشید نیز مقاوم است و به همین دلیل از آن می توان در عایق بندی و فضاهای خارجی نیز استفاده کنید.
این چسب ها در حالت عادی به شکل جامد هستند و فقط در زمان استفاده به مایع تبدیل می شوند، بدین ترتیب طول عمری بیشتری نیز دارند و به راحتی سفت و فاسد نمی شوند.
تفنگ حرارتی نیز هزینه زیادی ندارد و در مدل های مختلفی در بازار موجود است. در صورتی که نیاز به استفاده از تفنگ در فضا های خارجی دارید می توانید مدل های شارژی آن را تهیه کنید.
در صورت تمیز کردن مداوم تفنگ و رعایت نکات ایمنی استفاده از چسب حرارتی به راحتی می توانید در مدتی طولانی و زیاد از این چسب ها استفاده کنید و نیاز به تعویض چسب و یا تفنگ حرارتی نداشته باشید.

بهترین چسب :

بهترین چسب حرارتی موجود در بازار چسب حرارتی لازیو است.

 

Print
ارسال شده: دی 8, 1399,
نظرات: 0,
تعداد نمایش ها: 1193

نوشتن یک نظر

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
افزودن نظر