طبق گزارش تکنو ساخت(Technosakht.com) و به نقل از تسنیم :محمود محمودزاده با یادآوری اینکه مسکن حدود ۳۰ درصد اقتصاد کشور است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت این بخش در اقتصاد و ارتباط با صنایع مختلف و همچنین اشتغالزایی بالای آن باید در همه شرایط از جمله در وضعیت کنونی ضرورت مقابله با شیوع کرونا ویروس برنامهریزیهای لازم برای تداوم فعالیتها در بخش مسکن صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در این راستا پروتکل بهداشتی برای فعالیتهای ساختمانی در زمان مقابله با شیوع ویروس کرونا توسط وزارت راه و شهرسازی تدوین شده و ۱۹ فروردین برای ستاد ملی بمارزه با کرونا ارسال خواهد شد.
وی افزود: باید همزمان بار عایت اصول بهداشتی مقابله با شیوع کرونا ویروس، بتوانیم فعالیتهای ساختمانی که نقش بسیار مهمی در اقتصاد دارد را دنبال کنیم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: این پروتکل با استفاده نظرات کارشناسان به خصوص در بخش ایمنی و بهداشت تنظیم شده که امیدواریم هرچه سریعتر تصویب شود.
محمودزاده با بیان اینکه در این صورت میتوانیم فعالیتهای ساختمانی را بهصورت رسمی از هر زمانی که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کند، آغاز کنیم، تصریح کرد: کلیات پروتکل بهداشتی فعالیتهای ساختمانی به این مفهوم است با توجه به رعایت مسائل بهداشتی، برنامهریزی برای اجرا صورت گرفته است. به این ترتیب که قبل از ورود هر گونه اقلام و مصالح ساختمانی به کارگاهها ضدعفونی انجام شود. همچنین تمام قسمتهایی که قرار کار انجام شود بایستی ضدعفونی شود.
وی بیان کرد: ضمن اینکه تمام پرسنل با استفاده از تجهیزات بهداشتی مانند ماسک، نقاب، دستکش و... فعالیتهای ساختمانی کار کنند. قبل از ویروس کرونا، زنجیره کاری در سیستم ساختمان متفاوت بود الان پیشنهاد جدید دادهایم تا این زنجیره اجرای پروژههای ساختمانی با رعایت فاصله اجتماعی اجرایی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با توجه به اهمیت بالای مسکن در اقتصاد و صنایع مختلف باید هر دو موضوع مقابله با شیوع ویروس کرونا و تداوم فعالیتهای ساختمانی را داشته باشیم.
محمودزاده در پاسخ به این پرسش که پروتکل ذکر شده چقدر میتواند عقبماندگی ساختوسازها به دلیل مقابله با شیوع کرونا را جبران کند، گفت: به نظرم با توجه به اینکه الان فصل خوبی است و تعداد ساعاتی که روشنایی هوا را داریم و دمای هوا هم اجازه میدهد بیشتر جاهای کشور با تعداد شیفتهای کاری میتوانیم عقبافتادگیها را جبران کنیم.
وی اضافه کرد: در عین حال باید به این نکته مهم توجه شود که هر شرایطی که به وجود میآید بر اساس آن برنامهریزیهای مختص خودش را داشته باشیم. اینکه بخواهیم کارها را متوقف و تعطیل کنیم طبیعتا صحیح نیست و اینکه بخواهیم بدون رعایت مسائل بهداشتی کارها را انجام دهیم نیز صحیح نیست.
وی تاکید کرد: باید شرایطی را ایجاد کنیم تا با رعایت تمام مسائل ایمنی و بهداشتی و با اولویت سلامت کارگران و کارکنان بتوانیم فعالیتهای اقتصادی را انجام دهیم. باید این مسئله را نیز در نظر داشت که مشخص نیست این شرایط تا چه زمانی وجود دارد.
معاون مسکن و ساختمان با یادآوری اینکه مسکن حدود ۳۰ درصد اقتصاد کشور است، گفت: بخش مسکن به دلیل ارتباط با صنایع مختلف نقش انکارناپذیری در موضوعات اقتصادی دارد. از سوی دیگر با توجه به شعار امسال و فرمایش رهبر معظم انقلاب، اگر بخواهیم جهش تولید را محقق کنیم قطعا یکی از بخشهای اساسی تاثیرگذار مسکن است.
محمودزاده تصریح کرد: با توجه به میزان مصرف مصالح ساختمانی، خدمات مهندسی، خدمات مختلف حوزه مسکن، درآمدزایی برای شهرداریها، حدود ۱۵۰ رشته شغلی مستقیم مرتبط و... باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانیم ساختوسازها را پیش ببریم.