فرهنگ و آموزش, آموزش, تاسیسات, تاسیسات مکانیکی

مقایسه انواع چسب های مورد استفاده در شیشه های دو جداره

 

شیشه دوجداره چیست؟

مبنای ساخت شیشه های دوجداره، تعبیه فضای خالی بین چند لایه شیشه است. شیشه دوجداره از دو یا چند لایه شیشه تشکیل شده که توسط میله یا اسپیسر جداکننده (spacer) از یکدیگر فاصله می گیرند. در این فضای خالی هوا یا گازی مخصوص بدون رطوبت ( آرگون یا کریپتون ) با فشاری تقریباً مساوی با هوای بیرون قرار می گیرد. این لایه های شیشه در شرایط کنترل شده کارخانه ای به اسپیسر جداکننده با استفاده از درزگیر غیرقابل نفوذی می چسبند. درون اسپیسر جداکننده، با ماده رطوبت گیر پر شده که این ماده سبب جذب بخار و رطوبت هوای فضای بین دو شیشه می گردد.

 

چسب های پلی سولفاید

 

یکی ازانواع پلیمرهای انعطاف پذیر پلی سولفاید می باشد که از خانواده مواد لاستیکی است.منظور از پلیمرهای پلی‌سولفاید، پلیمرهای آلیفاتیک دارای پیوندهای گوگردی در زنجیره اصلی پلیمر است. این اتصالات می‌توانند دو، سه و... گوگردی باشند. پلیمرهای پلی‌سولفایدی، شامل الاستومرهای جامد با وزن مولکولی بالا، پلیمرهای مایع با وزن مولکولی پایین و محلول‌های آبی این الاستومرها و یا پلیمرهای مایع هستند. در این میان، بیشترین کاربرد را پلیمرهای پلی‌سولفاید مایع دارند و در تولید درزبندها به کار می‌روند.



چسب درزگیر ثانویه شیشه دو جداره ( پلی اورتان)    

چسب ثانویه شیشه دو جداره بر پایه رزین پلی اورتان دو جزئی است که در مرحله نهایی فرآیند تولید پکیج پنجره دوجداره برای آب بندی درزهای پیرامونی آن به منظور جلوگیری از ورودی هوا و رطوبت در بین دو لایه شیشه اجرا می گردد.