نظام مهندسی ساختمان باید از نظام شهرسازی جدا شود
وی با بیان اینکه در همه شهرها دو کمیسیون مهم در حوزه شهرسازی وجود دارد، تصریح کرد: کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری، تصحیح طرحهای تفصیلی و تغییرات بعدی آنها در شهرها مهمترین موضوعی شهری در این کمیسیون است و ترکیب اعضای آن شهرداری، دفترفنی استانداری و راه و شهرسازی که ارکان اصلی آن هستند.
وی با اشاره به اینکه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۱۳۷۴ به تصویب رسید که هدف داشته است، ادامه داد: در این قانون بخش های هفتگانه کلی ساختمان تعریف شده که شامل عمران، معماری، شهرسازی، برق، مکانیک، ترافیک و نقشه برداری است.
عضو کمیسیون تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی استان اصفهان، با بیان اینکه 40 درصد ۱۰ اهداف قانون نظام مهندسی ساختمان مربوط به شهرسازی است، افزود: اهداف دیگر این قانون، اعم از توسعه فرهنگی اسلامی در شهرسازی، ترویج اصول معماری در شهرسازی و الزام به رعایت ضوابط شهرسازی در طرح و افزایش بهرهوری، الزام به رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط و مقررات شهرسازی و مفاد طرحهای جامع و تفصیلی است.
اسلامی تصریح کرد: در شهر اصفهان حدود سی هزار نفر عضو نظام مهندسی ساختمان هستند که از این تعداد فقط ۲۷۰ نفر شهرساز عضویت دارند و مسلما این تعداد نمیتوانند در مجموعه سی هزار نفری به اهداف خود برسند.
وی با اشاره به اینکه داشتن مدرک صلاحیت حرفهای ضروری است، ادامه داد: اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی برای امور طراحی، محاسبه، نظارت، اجرا و سایر خدمات فنی در بخشهای مهندسی ساختمان است.