ترفند و ایده, دکوراسیون داخلی

معماری داخلی پژوهشکده موسیقی و هنر قزوین، برنده جایزه معمار ۹۳

معمار: پدرام پاکزاد، فرهاد خادم پور
موقعیت بنا: قزوین، ایران
سال اتمام بازسازی: ۱۹۹۳ (۲۰۱۴)
متراژ پروژه: ۲۷۰ متر مربع
 
مجموعه سعد السلطنه به عنوان یکی از بناهای تاریخی شهر قزوین به شمار می رود. این پروژه به عنوان یک بنای آجری مربوط به دوره قاجار می باشد. این بنا به طور کلی توسط همین گروه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته بود و به عنوان نمایشگاه و فضای تجمعات مورد استفاده قرار می گرفت. با تصمیم سازمان میراث فرهنگی، این مکان به پژوهشکده هنر و موسیقی تغییر کاربری داد. پدرام پاکزاد و فرهاد خادم پور به عنوان طراحان و بازسازان این پروژه فعالیت خود را در سال ۹۲ آغاز نموده و در بهار سال ۹۳ به اتمام رسید. این ساختمان رتبه دوم جایزه معمار 93 را در بخش بازسازی بدست آورده است.
 

 
بخش سازه  بنا در زمان بازسازی و طراحی، مورد مرمت قرار گرفت تا علاوه بر ایجاد کاربری جدید، سازه بنا هم از استحکام لازم برخوردار باشد و در آینده مشکلات بازسازی را تکرار نکند. از سیستم تهویه مدرن (اسپیلت سقفی) برای گردش هوا و تهویه فضایی استفاده شده که در پنجره های سقفی مجهز گردیده است. طراحان پروژه سعی در حفظ خصوصیت و ویژگی های معماری بنا داشته و تا حد امکان از تغییرات پرهیز کردند. به همین دلیل طرح خود را بر اساس تلفیق معماری سنتی و پست مدرن به وجود آوردند تا هویت بنا دچار دگرگونی شدید نشود. 


 
عناصر، حجم ها و خطوط از ماهیت پروژه الهام گرفته و با تغییر جزئی با رویکردی پست مدرن، شکلی جدید از این پژوهشکده را به نمایش گذاشته است. پژوهشکده موسیقی به عنوان فضایی برای گسترش و کنکاش درون موسیقی به کار می رود. به همین دلیل از رنگ سفید به عنوان عنصر الحاقی استفاده شده است. 


 
داخل یکی از فضاها تنور پخت سفال وجود داشته که طراحان با قرار دادن شیشه بر روی آن و نورپردازی درون این حفره، تابلوئی نورانی در کف این فضا خلق نموده اند. طراحان با قرار دادن سفال های شکسته در داخل این تنور، سعی در حفظ ارزش ها و کاربر سابق سنتی بنا داشته اند. نورپردازی داخل پروژه بر اساس نت ای موسیقی شکل گرفته است. به طوری که کابل ها و لوستر ها نشان دهنده نت های موسیقی هستند. نورپردازی داخل پروژه بر اساس نت ای موسیقی شکل گرفته است. به طوری که کابل ها و لوستر ها نشان دهنده نت های موسیقی هستند.