ترفند و ایده, سازه, مصالح

انواع میلگرد

انواع میلگرد

انواع میلگرد 

میلگرد یا آرماتور فولادی است که در بتن برای جبران مقاومت کششی آن استفاده می شود که با سطع مقطع دایره توپر و معمولا آج دار می باشند. و کاربرد اصلی میلگرد در ساختمان های اسکلت بتنی می باشند. 

نکته: 

تنها روش مجاز و قابل استفاده برای جوشکاری میلگردها به یکدیگر جوشکاری فورجینگ(سر به سر) میلگرد می باشد،که با استفاده از اعمال فشار حین حرارت با گاز اکسیژن و استیلن صورت می پذیرد. 



انواع میلگردها

 میلگرد A1 (میلگرد نرم و بدون آج)

 این میلگرد با تنش جاری 2300 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 3800 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی 25 درصد به عنوان میلگرد نرم شناخته شده است و عمدتا به صورت صاف و بدون آج می باشد.این میلگرد برای آهنگری و تغییر شکل و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن مناسب است و بطور کلی به عنوان یک میلگرد داکتیل شناخته می شود.

 میلگرد A2 (میلگرد نیمه سخت با آج ساده) 

این نوع میلگرد با تنش جاری 3000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیک 19 درصد به عنوان میلگرد نیمه خشک(ترد) و نیمه نرم شناخته شده که به صورت آجدار و عمدتا آج فنری شکل می باشد. این میلگرد برای عملیات ساختمانی و خصوصا خاموت زنی مناسب بوده و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن در صورت اجبار میسر بوده حتی الامکان از جوشکاری آن پرهیز شود.

 میلگرد A3( میلگرد سخت با آج پیچیده) 

این میلگرد باتنش جاری 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 6000 کیلوگرم بر ساانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی 14 درصد به عنوان میلگرد خشک (ترد) مناسب عملیات سیویل صنعتی و ساختمانی بوده که به صورت آجدار و عمدتا آج جنافی می باشد و اصلا برای آهنگری و تغییر شکا های فراوان با زوایای تند مناسب نبوده و همچنین به هیچ وجه عملیات جوشکاری بر روی آن مجاز نمی باشد. 



تفاوت شکل ظاهری میلگردهای A2 و A3 

 در طراحی پی از میلگرد طولی A3 و میلگرد عرضی A2 استفاده می شود. یکی از راه های شناسایی شکل آج است. در میلگردهای A3 آج ها به صورت ضربدری هستند ، اما در A2 به صورت منفرد هستند. در میلگردهای A2 آج ها بصورت موازی هستند ولی در میلگردهای A3 آج ها بصورت هفت و هشت هستند.