بازدهی اوراق تسهیلات مسکن در سال ۹۹
به گزارش تکنوساخت و به نقل از مهر، قیمت اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن در اوایل سال گذشته و همزمان با رشد سریع بازار سرمایه، به شدت رشد کرد؛ اما در ادامه سال و پس از آنکه بازار سرمایه در اواخر تیرماه سال گذشته، نزولی شد، این بازار مسکن بود که محل ورود سرمایههای سرگردان شد و همزمان با رونق و افزایش قیمتها در بازار مسکن، قیمت اوراق تسهیلات مسکن نیز رشد کرد و به نزدیک هر برگه ۱۰۰ هزار تومان رسید.
با این حال در اواسط پاییز ۹۹ که میزان افزایش قیمتها در بازار مسکن به حدی رسید که قدرت خرید خانوارها به شدت کاهش یافت، بازار مسکن نیز با کاهش شدید تقاضا روبرو شد که درنتیجه آن، میزان تقاضای دریافت وام مسکن هم با افت شدیدی روبرو شد که به کاهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن منجر شده بود. اگرچه فروش اوراق تسهیلات مسکن با محدودیتهای ۴ ماهه از زمان خرید مواجه است، اما در بهار سال گذشته که بازار سرمایه به شدت خواهان ورود نقدینگی جدید بود و از سوی دیگر، فعالان بازار با کمبود نمادهای ارزشمند مواجه بودند، برخی سیگنال فروشان سرمایهگذاران ناآگاه را به خرید اوراق تسهیلات مسکن برای سرمایهگذاری ترغیب کردند که با کاهش شدید قیمت این اوراق از یک سو و عدم امکان فروش این برگه تا ۴ ماه پس از خرید، سبب وارد آمدن خسارت به برخی دارندگان این اوراق شد.
با این حال بازدهی این اوراق برای دارندگان آن با توجه به زمان انتشار هر نماد معاملاتی از اوراق تسهیلات مسکن، متفاوت است.
بازدهی یک ساله دارندگان اوراق تسهیلات مسکن صادره در اسفند ۹۸ (تسه ۹۸۱۲) که در ۱۰ فروردین ۹۹ با قیمت ۵۳ هزار تومان وارد بازار شد، در ۱۳ خرداد ۹۹ به حدود ۸۹ هزار تومان رسید و در ۱ مرداد تا ۹۴ هزار تومان هم افزایش یافت که بازدهی ۷۷۰۳ درصدی را ظرف ۵ ماه رقم زد.
همچنین قیمت این برگهها در ۲۰ مهر ماه به ۹۸ هزار تومان افزایش یافت که بازدهی حدودا ۸۵ درصدی (۸۴.۹ درصد) را طی بیش از ۷ ماه در پی داشته است. قیمت ۹۸ هزار تومان به ازای هر برگه بار دیگر در ۷ آبان سال گذشته تکرار شد.
پس از آن بلافاصله روند نزولی قیمت اوراق تسهیلات مسکن آغاز شد و نرخ هر برگه تسه ۹۸۱۲ در ۲۴ بهمن سال گذشته به قیمت زمان فروش عرضه اولیه آن (۵۳ هزار تومان) در فروردین ۹۹ بازگشت و بازدهی صفر برای دارندگان این نماد را به ارمغان آورد.
در معاملات فروردین ۹۹ نیز این برگهها به قیمت ۵۳ هزار تومان رسید که عملا بازدهی صفر را برای دارندگان این برگهها در پی داشته است.