ترفندهای کاهش آلودگی صوتی

فراهم بودن محیط آرام یکی از موارد اساسی و مهم در ساختمان ها می باشد. تکنوساخت در این نوشته جهت کاهش آلودگی صدا راهکارهایی به شرح زیر ارائه خواهد کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

1- طراحی مناسب سایت پلان : شکل بلوک های ساختمانی نبایست به گونه ای باشد که موجب تشدید و یا انعکاس نامناسب صوت شود و نحوه ی قرار گیری بلوک های ساختمانی باید بگونه ای باشد که بیشترین فاصله ممکن را با منابع آلودگی صوتی داشته باشند.

 
2- قرار دادن قسمت هایی از ساختمان به عنوان حایل صوتی در برابر منابع سروصدا، که آسیب پذیری کمتری دارند. برای مثال قسمت های تجاری ساختمان

3- طراحی ساختمان با ارتفاع مناسب طراحی ساختمان به گونه ای صورت گیرد که ردیف اول ساختمان به عنوان حایل صوت قرار داده شود و اقدامات مناسب تنها برای این ردیف در نظر گرفته شود.

4- محوطه سازی مناسب طراحی فضای سبز ساختمان باید به نحوی صورت گیرد که تا جای ممکن از فضای سبز به عنوان حایل صوتی استفاده شود. 
فضای سبز باید به اندازه کافی مرتفع و متراکم باشد، به گونه ای که جلوی دید را تا حد ممکن بگیرد، تا قابلیت کاهش صدا ناشی از ترافیک را داشته باشد. 


برای دسترسی به طراحان محوطه ی فعال در تکنوساخت کلیک نمایید.


5- اضافه‌کردن پنل های آکوستیک ۳ سانتی‌متری برای جذب صدا، گچ‌ کاری های دیوار، یک جذب‌کننده بی‌کیفیت صدا، است. برای جلوگیری از صداهای مزاحم اتاق بغل که موقع صحبت با تلفن می شنوید، دیوارهای خانه خود را با مصالحی بپوشانید که دارای درجه کاهش صدای ۰.۸۵ یا بیش‌تر هستند (NRC یا ضریب کاهش صدا).  یک پنل آکوستیک با ضخامت ۳ سانتی‌متر پیشنهاد می‌شود. 

 

 

 

6- عایق صوتی با کف‌پوش‌های چوب‌پنبه‌ای برای جذب صدا : بتن و چوب‌پنبه دو ماده از بهترین مصالح برای جذب صدا هستند.اگر کف‌پوش شما از چوب‌های سخت مخصوص سالن‌های ورزشی، سرامیک، و یا لینولئوم بر روی یک زیره بتنی ساخته شده است، ممکن است بخواهید به آن فرش یا موکت همراه با پدهای جذب صدا اضافه کنید. موکت‌های برجسته صدا را بهتر از موکت‌های معمولی جذب می‌کنند.


برای دیدن انواع عایق صوتی کلیک نمایید.


7-سطوح چوبی شناور برای جذب صدا : گزینه‌های دیگری برای انتخاب کف‌پوش مانند سطوح چوبی شناور وجود دارد. این نوع کف‌پوش شامل یک شکاف میان زیره و کف اصلی است که به‌شدت از نفوذ صدا جلوگیری می‌کند.

8-عایق صوتی با پرده‌ها  : پرده‌ها می‌توانند هم صدا را جذب کنند و هم به‌عنوان مانعی در برابر صدا عمل کنند. برای جذب صدا به‌دنبال جنس پارچه سنگینی مانند مخمل یا پشم برای پرده باشید. خیلی خوب است اگر یک لایه وینیلی نیز بر روی این سطوح قرار گیرد.



9-ایجاد مانع به عنوان عایق صوتی : اگر صدا از پنجره‌ها وارد می‌شود این به این معنی است که چارچوب آن‌ها استاندارد نیست، جداره شیشه‌ها هواناپذیر نیست، و یا فضای کافی برای جداره شیشه‌ها وجود ندارد. در این حالت باید پنجره‌ها راعوض کنید یا آن‌ها را بپوشانید.

10-درزگیری پنجره ها : معمولا صدای زیادی از پنجره‌ها وارد می‌شود. فقط یک شکاف یک درصدی در مانع صدایی باعث انتقال ۵۰ درصدی صدا می‌شود، این قانون آکوستیک است. از ماده‌ای ساده در پنجره‌ها استفاده کنید و آن‌ها را درز بگیرید.

11-درزگیرهای پنجره به عنوان عایق صدا : یکی از راه‌حل‌ها استفاده از درزگیرهای آکوستیک است. درزگیر یک نوار است که این امکان را ایجاد می‌کند که یک لایه هواناپذیر شیشه‌ای دیگر را بتوان بر روی پنجره موجود اضافه کرد. البته با نصب این درزگیر امکان بازشدن پنجره دیگر وجود نخواهد داشت. روش های عایق کاری در برابر سرما نیز می تواند در اکوستیک سازی موثر باشد.

12-عایق صوتی با روکش‌های آکوستیک : روکش های آکوستیک در طراحی دکوراسیون مانند روکش های متحرک در آسانسورهای باربری هستند.

13-پنجره‌های دو و سه‌جداره : راه‌حل بسیار خوب استفاده از پنجره‌های دو و سه‌جداره است. 

برای دسترسی به پنجره سازان فعال در تکنوساخت کلیک نمایید.

14-یک در چوبی دولایه به عنوان عایق صدا : در اتاق‌های کار بیش‌ترین صدا از طریق در وارد فضا می‌شود. بهترین راه حل برای جلوگیری از نفوذ صدا استفاده از درهای چوبی دولایه است. « یک شکاف کوچک باعث ورود صدای بسیار زیادی می‌شود که حتی تصور آن را هم نمی‌توانید بکنید.»

برای دسترسی به درب سازان فعال در تکنوساخت کلیک نمایید.


نکته : اگراتاق کار شما دارای در کشویی است بهتر است آن را عوض کنید. این نوع درها دارای حفره‌هایی هستند که به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن‌ها را پوشاند.


نام ترفندهای کاهش آلودگی صوتی
Print
ترفندهای کاهش آلودگی صوتی
ارسال شده: بهمن 3, 1396,
نظرات: 0,
نویسنده: Anonym
تعداد نمایش ها: 3628
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید